Çene Ameliyatı Nedir? Nasıl Yapılır | Riskli Midir?

Çene Ameliyatı Nedir?
Kişilerin Çenelerinde görülen yapısal bozukluklar veya çene konumlarında görülen yanlışlıkların tıpta tedavisi, ortognatik cerrahi olarak bilinir.
Çene Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Çene Ameliyatı ağızımızın içerisinden girilerek her iki taraf çene kemiğinin uzunlamasına kesilerek yapılır. Kişinin çene gerideyse önceden yapılan ölçümlere ile kalıba göre kemikler kaydırılarak ileri alınır. Çene yapısı ilerde ise kemikler kaydırılarak az geriye alınır. Eğer eğrilik var ise döndürülerek çene düzeltilir.
- Ortodonti ile Ortognatik Ameliyatı Ayrı İşlemler Midir?
Ortodonti ile ortognatik cerrahi arasında fazlaca farkların olduğu ancak bunun yanı sıra yapılan tedavilerin her 2 cerrahi alanı da rahatlıkla kapsayabileceği söylenebilir. Genel itibarıyla kişinin dişlerindeki dizilim problemleri ya da konum sorunlarını kalıcı olarak ortadan kaldırmaya yönelik tedavileri tıpta ortodonti başlığı altında toplanıyor. Ortognatik cerrahi ise kişinin çene bozukluklarına odaklanıyor
Çene Ameliyatı Riskli Midir?
Tıpta cerrahi her operasyonda olduğu gibi ortognatik işlemlerinde de riskin sıfır olduğu söylenemiyor. Genel anestezi yapılarak gerçekleştirilen bu ameliyatlar hastaya herhangi bir ağrı yaşatmıyor. Alanında faaliyet gösteren uzman diş hekimlerine başvurulması bu ortognatik cerrahi işlemlerinde de hastalara kesinlikle tavsiye ediliyor. Ameliyat öncesinde doktorunuz tarafından ameliyat sırasında ve ameliyat sonrasında yapmanız & yapmamanız gereken tüm şeyler size söylenecektir. Tüm bu yapılan uyarılara uymanız halinde ortognatik ameliyat işlemlerinden korkmanızı gerektirecek hiç bir durum yoktur tansiyon kalp gibi rahatsızlıklarınız var ise önceden doktorunuza bildirmenizde fayda var hatta genetik tüm rahatsızlıklarını söylemelisiniz şimdiden sağlıklı bir çene yapısına kavuşmanız dileklerimizle.
Çene Ameliyatı Ne Kadar Sürer?
Çene ameliyatları genelde 1.5 saat sürer. Çift çene olursa toplam 3 saattir. Hastanede çoğunlukla 2 gün kalınır iyileşme 25 gündür.
Prof. Dr Kemal Uğurlu ya bu önemli bilgiler için teşekkür ediyoruz.