Rezene Çayı Nasıl Yapılır? | Rezene Çayının Faydaları

Rezene Çayı Nedir?
Rezene çayı bitkisi kırlarda, yol kenarlarında yetişen bir bitkidir. Küçük sarıçiçekleri olan rezene bitkisin de C ve B vitamini, kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi mineraller vardır. Rezene bitkisinin tohumu birçok hastalığı şifa olarak kullanılır.
Rezene Çayı Nasıl Demlenir?
Rezene çayı nasıl yapılır; Rezene çayı iki farklı şekilde yapılır. Bir bardak sıcak suya 1 tatlı kaşığı rezene otu eklenip demlenmesi beklenir. Rezene bitkisinin tohumu ezilerek suda kaynamaya bırakılır daha sonra demlenmesi beklenir ılık veya sıcak içilir. Günde 2-3 bardak içilebilir.
Zayıflamak isteyenler yemekten 2 saat sonra veya sabah kalktığında aç karnına içebilir. Kesinlikle yemek yedikten hemen sonra içmesin zayıflamak isteyenler.
Rezene Çayının Faydaları Nelerdir?
- Rezene otu çok geniş bir alanda insan sağlına faydası bulunmakta olup,tıp alanında oldukça faydalı bir bitkidir
- Rezenenin antioksidan özelliği vardır. Vücutta istenmeyen serbest radikalleri atma özelliği dışında enfeksiyon hastalarına karşı etkilidir.
- Soğuk kış aylarında tüketilir balgam sökücü özelliğinden faydalanılır.Astım ve bronşit solunum hastalıklarına iyi gelir.
- Rezenenin bağırsak çalıştırıcı özelliği sayesinde gaz giderici olarak da kullanılır. Bağırsaklarımızı çok iyi çalıştırdığı için aynı zamanda metabolizmayı hızlandırıp kilo vermemize de yardımcı olur.
- Rezene tohumunun göz mikropların öldürmesine ve gözlerin iyi görmesine faydalıdır.
- Rezene tohumu kansere neden olan serbest radikalleri vücudumuzdan atması sağlar. Kansere karşı vücudumuzu korur.
- Rezene içeriğindeki zengin lif yardımıyla kolesterole sağlık bir seviyede tutmaya yardımcı olur.
- Kalıp ve damar sağlığını korumaya yardımcı olur. Kalp krizi riskini azaltır. Kan basıncını ve kalp hızını sağlıklı sevide tutmaya yardımcı olur.
- Rezene tohumu içeriği bakımından demir, bakır, selenyum, potasyum, magnezyum, çinko, C, A ve E vitamini bakımından zengin olup cilt sağlığını açısından önem taşımaktadır.
- Rezene çayının anne sütünü artırıcı özelliği vardır.